Vitare tänder

Hur ska man egentligen kunna få vitare tänder? De flesta vuxna har förlorat den riktigt vita tandfärgen för länge sen. Även om vi alla startar med vita tänder kommer de att mörkna i någon mån genom åren. Det är en helt naturlig process, men trots det drömmer de flesta av oss om vitare tänder. Ett bländande vitt leende är ju inte bara vackert utan signalerar också hälsa och fräschhet.

Behålla vita tänder vita

Gamla huskurer, beprövade eller ej, finns i mängder när det gäller att få vitare tänder. De viktigaste tipsen handlar kanske snarare om att behålla vita tänder vita än att få bort missfärgningar för vitare tänder. Du vet säkert att det finns vissa livsmedel och andra produkter som missfärgar tänder mer än andra. Tobak och rökning är förstås något som du absolut bör undvika om du vill ha vitare tänder. Kaffe, te och rött vin är andra livsmedel som du bör undvika, eller åtminstone vara sparsam med om du vill undvika missfärgning på tänderna. Men, om tänderna redan har en nyans som du tycker är för mörk, och du vill ha vitare tänder, kan du försöka med att borsta tänderna med bikarbonat.

Bikarbonat är en produkt som brukar finnas hemma i köket, och förmodligen då tillsammans med andra bakprodukter. Men, talar vi om husmoderstips, så har bikarbonat sedan gammalt använts som fläckborttagare, och det är ämnets slipförmåga som också gör det till ett bra sätt att fixa vitare tänder. Om du borstar tänderna med bikarbonat kan du få bort de mörkare missfärgningarna och du får alltså vitare tänder. Men, tänk på att bikarbonat fungerar slipande, och att du inte bör använda det för ofta för att inte riskera skador på tandemaljen.

Ett annat liknande tips är att borsta tänderna med salt, som också har en slipande effekt. Försiktighet gäller alltså även vid borstning med salt, men vid enstaka tillfällen kan det säkert fungera bra.

Huskur eller tandblekning för vitare tänder

En skena med blekmedel

Vill du inte förlita dig på gamla huskurer kan du köpa ett tandblekningskit för hemmabruk, Då kan du göra en tandblekning på egen hand, hemma, till ett pris som ligger långt under det du får betala på en klinik. Att bleka tänderna hemma har blivit mycket populärt, och det är inte så konstigt med tanke på att du får en likartad behandling som hos tandläkaren fast till ett pris som vem som helst kan klara av. Det finns lite olika metoder att få vitare tänder, men det vanligaste är att använda en skena med blekmedel. Du kan hitta ett stort utbud av produkter för vitare tänder här, på internet. Här kan du välja mellan kompletta behandlingspaket eller enstaka produkter. Du ser alla produkter samlade på ett ställe och kan därför snabbt och enkelt göra en jämförelse för att hitta de bästa produkterna till det bästa priset. Här finns också tandblekningspennor och andra specialprodukter som hjälper dig att underhålla dina vita tänder eller göra små korrigeringar. Med en penna kan du placera blekmedel med största precision och bleka fläckar eller enstaka tänder.