Trappmaskin

Om du gillar att träna på trappmaskiner men inte har tid eller ork att ta dig till gymmet regelbundet, så är det ett utmärkt val att köpa en trappmaskin för hemmabruk. Det finns trappmaskiner som inte kostar mer än en femhundring, och denna typ av maskin är en av de mest effektiva du kan välja om du vill träna nedre delen av kroppen samt din allmänna kondition. Du som funderar på att köpa en trappmaskin för hemmabruk kan få flera viktiga tips nedan.

Mindre och enklare varianter

I de flesta hem passar inte de där stora trappmaskinerna med armstöd fram som finns på många gym. Men däremot finns det betydligt mindre varianter av trappmaskiner som lätt får plats i de flesta lägenheter och hus och som samtidigt kan ge minst lika effektiv träning som om du besöker ett gym. Mer info hittar du hos Letsbuyit.se. En mindre trappmaskin består normalt sett av två plattor där man ställer fötterna, och som man sedan går på växelvis för att imitera rörelserna man gör när man går upp för en trappa. En mindre trappmaskin har oftast bara två funktioner, där man kan ställa in den hastighet man vill gå i och det motstånd man vill ha när man går på maskinen.

Större och mer avancerade trappmaskiner

Om du har mer plats hemma kan det vara en fördel att välja en något större trappmaskin, eftersom de ofta har fler funktioner och även armstöd/handtag fram som man kan hålla i medan man tränar. Detta kan vara till stor nytta för dig som tränar lite mer intensivt, för att lättare kunna hålla balansen och för att få fler alternativ att kunna justera motståndet och hastigheten när du tränar. Ytterligare funktioner såsom hastighetsmätare, kaloriräknare och möjlighet att se fettförbränning brukar också finnas på mer avancerade trappmaskiner.

Så kan du förvara din trappmaskin

Trappmaskiner för hemmabruk är ofta så små att de kan förvaras under sängen. Eftersom de inte är så höga så kan de lätt skjutas in under sängen när du inte använder dem, vilket gör att trappmaskiner av denna typ passar i alla hem, även de som inte har något extra utrymme för träningsredskap och maskiner. Du kan också lätt förvara en mindre trappmaskin i en garderob, genom att lyfta in den efter varje träning. Välj då gärna en maskin som är lätt och smidig så att den inte blir stående på golvet efter träningen för att du inte orkar lyfta in den i garderoben.

Det finns många olika alternativ att överväga för dig som är intresserad av att köpa en trappmaskin för hemmabruk. Välj gärna en mindre variant om du har en lägre budget eller ont om plats hemma och inte har så höga krav på några avancerade funktioner eller mätning av dina träningsresultat. Om du däremot vill investera mer pengar i en trappmaskin och har gott om utrymme i hemmet kan du köpa en större och mer avancerad variant som förutom att vara mer stabil också har flera funktioner både när det gäller träningsinställningar och mätning av resultat.