Tandblekning

Du har säkert sett att du kan göra en tandblekning hemma, och att du på så sätt slipper dyra behandlingar på kliniken. Att bleka tänderna själv är inte särskilt avancerat och det kräver inga större förkunskaper. Du behöver kunna läsa, och följa, en skriven bruksanvisning, det är i stort sett den enda kunskap som krävs. Om du köper ett komplett tandblekningskit får du i de flesta fall en tandskena, eller två, samt det blekmedel som behövs för att ge dina tänder till en vitare nyans. I paketet finns också en utförlig beskrivning där du kan läsa hur du ska utföra tandblekningen, och du kan följa anvisningen steg för steg. Gör du det kan ingenting gå fel, och du kan bleka dina tänder utan risk. Har du valt att köpa ett kit som är avsett för metoden med tandskena fyller du bara skenan med blekmedlet och sätter in den i munnen.

Behandlingstiden kan variera

Hur länge skenan ska sitta kvar och medlet ska verka ser du i anvisningen. Behandlingstiden kan variera mellan olika produkter och därför är det viktigt att du läser anvisningen för just din produkt.  Ofta rekommenderas att man sätter in skenan när man går och lägger sig på kvällen, och låter blekmedlet verka under natten.  Det finns också andra metoder än skenor för tandblekning, men om du ska göra en total blekning av alla tänder, är detta den lämpligaste metoden. Det kan vara bra att känna till att det inte alltid räcker med en enda behandling. Du kommer förmodligen att se ett tydligt resultat redan första morgonen men för att få riktigt vita tänder kan det behövas några fler behandlingar. De flesta tandblekningskit innehåller därför blekmedel för ett antal behandlingar, så att du inte ska behöva köpa flera förpackningar för att få ett bra resultat. Du kan alltså upprepa behandlingen tills du är nöjd med resultatet, och har fått ett bländande vitt leende, skriver man på sajten tandblekninghemma.se.

Bleka bort en fläck

Behöver du inte bleka alla tänder, eller en hel tandrad, kan du istället välja en tandblekningspenna. Med pennan kan du sätta på blekmedel med mycket stor precision, och den är därför extra lämpad för mindre blekningar, som när du vill bleka bort en fläck eller liknande.  Pennan är också bra att använda om du vill bättra på en tidigare tandblekning, eller om du bara vill ha ett snabbt resultat inför en fest eller liknande. Alla tandblekningsprodukter köper du enklast direkt online, där du också hittar det största sortimentet. Här ser du hela det stora sortimentet samlat på ett ställe vilket underlättar när du ska jämföra olika produkter.

Det ger dig förstås också möjligheten att jämföra priser för att hitta den tandblekning som ger dig mest för pengarna. Dessutom hittar du all information du kan behöva om de olika produkterna, så at du lätt kan avgöra vilken produkt som är den bästa för dig. Det kan vara bra att påpeka att du bör låta en tandläkare undersöka tänderna innan du gör en tandblekning, eftersom behandlingen inte är lämplig om man har hål i tänderna eller skador på emaljen.