Bettskenor

Om du har problem med snarkning, eller har en snarkande person i din närhet har du säkert fått en massa välmenta råd och tips på hur du ska lösa problemet. Tyvärr brukar varken huskurer eller gamla husmorsknep ge någon varaktig lösning. Men det finns faktiskt en fungerande behandling som har visat sig vara mycket effektiv, nämligen bettskenan eller snarkskenan som man kanske hellre ska kalla den när det handlar om att bli av med störande snarkning. En bettskena kan också eliminera ett annat problem som också kan leda till störd nattsömn och andra dagliga besvär, nämligen tandgnissling eller tandpressning. Om du pressar eller gnisslar tänder kan det leda till svåra skador på tänderna, vilket förstås bara det är skäl nog för att försöka bli av med problemet.

Men, det är inte bara tänderna som tar skada av tandpressning, eller bruxism som det heter på fackspråk. Ofta vaknar man också med ömmande käkar och har svårt att öppna munnen. Har du ofta huvudvärk kan det också bero på att du pressar tänder i sömnen. Bruxism brukar orsaka en spänningshuvudvärk som kan vara mycket besvärande och som ibland påminner om migrän.

Men, alla dessa problem kan du alltså slippa om du skaffar en bettskena. Har du svåra problem kan du ordineras en bett- eller snarkskena av din tandläkare eller läkare. Dessa skenor kostar ganska mycket, men o du får den av medicinska skäl kan du förstås få hjälp med kostnaderna av landstinget. Men, trots denna hjälp blir det en betydande kostnad. Betydligt billigare alternativ finns om du ser dig omkring. Du kan köpa bettskenor och snarkskenor receptfritt på de flesta apotek, och priset är då betydligt lägre än de ordinerade och specialutprovade skenorna.

Bra effekt

Tittar du här, på nätet, kan du hitta ett ännu större utbud av bett- och snarkskenor och du kan förmodligen också köpa dem till ännu lägre priser. Här finns massor av skenor för lika ändamål, och de flesta av dem har en mycket bra effekt både på tandpressning och snarkning. Man skulle kunna tro att en bettskena som inte är individuellt anpassad inte har så bra effekt. Men, en av skillnaderna mellan de ordinerade skenorna och de du kan köpa här, är att nätets, och apotekens, bettskenor är mjuka och formbara.

Det betyder att man inte behöver specialbeställa skenan, utan den formar sig efter dina tänder när du sätter in den i munnen. Den kommer alltså att bli specialanpassad efter ditt bett när du en gång börjat använda den. Här finner du alltså det största utbudet vilket ger dig stora valmöjligheter. Och eftersom du har dem alla samlade på ett ställe blir det också lätt att jämföra olika produkter och priser. Jämför bettskenor och snarkskenor och hitta den som passar bäst för just dina besvär. Tack vare att du kan jämföra alla olika skenor innan du bestämmer dig har du möjlighet att hitta den bästa skenan till det bästa priset. Att bli av med störande problem och återfå en god nattsömn behöver faktiskt inte kosta mer än några hundralappar.